Monday, August 1, 2011

First Day Puasa

Assalamualaikum ,

Sebelum tu aku nak cakap jugak2..terima kasih la yang dah bace, tengah bace, mahupun akan bace blog aku yang tak seberapa hebat mana pon. Hehe. Korang memang cun habis bila dapat bace hasil tulisan yang boleh tahan la jugak daripada aku..terima kasih walaupun follower dan viewer pon bukan banyak mana pon..: )
Terima Kasih :D

Ok sebagaimana semua orang tahu 1 Ogos bermulanya pertama Ramadhan. So kena puasa la ye hendaknye. Puasa ke tak?? puasa?? bagoss..memang terbaik...!!


Ni aku saje je nak cerita pasal first day puasa. Well tau2 je la bla first day puasa ni..Mungkin ni antara situasi yang berlaku kat aku mahupon korang yang tengah bace nih...sila2 bace mungkin ada kena mengena sikit2 je.. : )


Pukul 4.45 pagi




WUARGHHHHH!!! Mengantuk sangat aihh malas nak bangun..tapi tak boleh kena bangun jugak nak pi sahur..nanti lapar pulak..lepas tuh kena solat subuh..puasa kena la solat ingat tuh.. (jangan tidur lepas makan..ehem)


7.00 Pagi






Yeahhh ready for school...!!! Huhu mengantuk...Nak sambung tido balik...boleh tak???


12.55 Tengah Hari







Aishhh bile nk balik sek ni...mengantuk... laparrrr..nak tido la balik nih...zzzZZZzz..balik sekolah sah2 dah terbongkang atas katil..hahaha..: D


7.15 Malam







Bila laa nak berbuka ni...huhu..perot dah laparrr...sambil tengok makanan terhidang kat atas meja..nyum3..sabar2...



8.00 Malam





Kenyang..alhamdulillah..mata mengantok pulakkk...camna nak pi sembahyang terawih pulak nih..?? Tido..zzZZzz



Hahaha tu la mungkin antara yang berlaku..masa first day puasa..Korang macam ni ke macam lain..Share2 la ye..kat komen ke kt blogg pon boleh..hehe..tapi situasi ni bukan seratus peratus terjadi kat aku..ada la yang kena tapis sikit..hahaha..shhhh!! :P


Well kalau dah nama pon first day..memang ambil masa juga la nak sesuaikan diri ye dok?? Selama dok bawa air pi sekolah sekarang tak boleh dah..selalu suka bedal nasi ayam kat kantin tak boleh dah...First day..memang la kena sesuaikan diri...semua kena tahan..buat benda baik amat digalakkan di bulan ramadhan nih...ingat tu..jangan dok asyik nak mengumpat or mengutuk orang kurang pahala puasa..rajin2 la beribadah..dan yang paling penting rajin2 la STUDY YE!!! Exam bulan depan...keh3.. Ok nak pi stadi la ni..

Peace..

Selamat Menunaikan Ibadah di Bulan Ramadhan yang mulia ini.. : )

........................................................................................

TERIMA KASIH SUDI BACE :) SUKE? KLIK LIKE ;)

4 Pendapat:

saye said...

first day pose :
5 pg bgn - mkn.. lpas mkn konon x nk tido. twus subuh. bkak la fb. last2 ngantok jgk. tertido.. Zzz..
6.++ (ehem x bley ckp -segan :P )bru tjage.siap g skul. Kt skul, first time tdo wktu bm.(ptut bangge x? :P) Balik bkak fb , tetido.. kul 4.++ bru z0hor. hee.. time berbuka mnum air bergelen-gelen. haha.. mlm dok umah je pun..
sape better?? hehee..

SYazZ Rina said...

hehe..ok la tu cik Isya..cik Isya lagi better laa..
Biasa laa waktu bm..tambah-tambah lagi ramai yang tak datng..tido jap laa(kejap ke lama)..hehe..pengalaman first day puasa memang mencabar..lama-lama nnt ok la..:)
(first day puasa xstat g..ngee)

saye said...

ekekee.. btol tu cik intan.
bukan slalu pun nak buat jahat.
Boring la asyik jd bdak baek je.=P
Skali skala jahat2 la ckit.
heheee..

SyazZ Rina said...

hehe..btol2..hidup mesti warna warni..tapi jahat ckit2 dh la jgn la jht terlebih sudahh.. :)