Sunday, September 18, 2011

Apabila Itu Ini Tak Terjadi

Assalamualaikum ,


Hyeeeee!!

Okeyh apabila itu dan ini tak terjadi maka jadinya plan lain..Plan A telah bertukar menjadi plan B..
Niat asal nak study dan mengabadikan diri dekat library tapi apakan daya library macam tutup jerr..
Aduyaii..hal ini sangat mendukacitakan hati hamba....

Oleh itu terjadinya lencongan ke tempat yang sepatutnya dijauhi..iaitu tettttttt!!! Ya tepat sekali..TESCO..!!!
Apa mungkin ker nak stadi kat sana???
Mungkin jugak...tapi setelah dinilai semula dan direwindkan butang rewind yang ada kat kepala..makan saja lebih..minum sampai dua air gelas..stadi??? entah kemana hala pun tak tau laaa...

Tapi ada la jugak baca sikit2 pasal penubuhan koperasi..okeyh biar try rewind balik apa yang aku dah ingat...

Syarat2 penubuhan koperasi :
mendaftar dengan pengarah SKM wilayah ataupun daerah..
Selepas mendapat kelulusan daftar ahli baru sekurang-kurangnya 10 orang...
Menentukan objektif penubuhan koperasi tesebut....
Mengubal undang-undang kecil....

Ermmm lepas tu...............tak ingat tak ingat..!!
Ni pun belom tentu betul..Kejap check balik...

Okeyhh salah!!!!
Jawapan betol die

Langkah-langkah Penubuhan Koperasi :
- Buat Permohonan kepada Pengarah SKM wilayah atau daerah
-Bentuk jawatankuasa penaja sekurang-kurangnya 10 orang
 #Menentukan jenis koperasi yang hendak ditubuhkan
#Menentukan objektif penubuhan koperasi
#Mengubal undang-undang kecil
#Mendaftar bakal ahli sekurang-kurangnya 100 orang

Okeyhhh itu sebenarnya jawapan dia....ada lagi tu pon tak larat nak hafal dah..ish3
Macam mana la ni..wake up wake up!!!
Lepas tuh malam dok goyang kaki pusing kepala kiri kanan senang hati walhal satu apa pon tak ingat...WHAT A SHAME......=,=

Sudah-sudah la tuh...okeyhh finee.......byeee!!

P/S : Masih marah kat seseorang..tapi tau dah dia tak akan pujukk..pujuk diri sendiri je laa......really spoiled the mood =,=
TERIMA KASIH SUDI BACE :) SUKE? KLIK LIKE ;)

1 Pendapat:

noor amaleyna said...

fuyoo..dasat la intan study..........straight A lah kalo cam neyh...huhuhu....rindu intan.....