Tuesday, February 21, 2012

~ Bakal Mentuaku ~

Assalamualaikum ,


: ))


Wahh siapakah bakal mentuaku itu?? Oh ko nak kahwin dah ke Intan?? Hahh ?? Tak tau pon kau dah berpunya?? Jeng3 ~~~

Ermm sebenarnya bukanlah aku taknak bagi tau tapi sebab tak nak kecoh-kecoh...biar secret2 sudahhh.. : )) Okeyh majlis tu insyaAllah akan diadakan tapi tak tau bila...tiada jemputan lagi yang dijemput...sebab tak tetapkan tarikh muktamad... : )) Mungkin dalam masa terdekat ni jugak laaa....hehe

Hahaha...okeyhh2 aku tipu...tarik nafas...huhhh hahhhh!! huhhh hahhh!!! Giler aku kahwin awal...haha...calon tetap pon belom pasti lagi siapa...ni pulak nak kahwin...saje je acahh...kuang3 ^^v

Aku ni pantang ada waktu kebosanan sikit mesti nak berangan...tak tau pasaipa...bukannya nak berangan pasai cara-cara nak cepat kaya ka, cara-cara nak mempertingkatkan keyakinan diri ka...tapi berangan pasai bakal mentua !! Wahhh memang sah laa tak sabaq nak kahwin...hihi

Tapi sebelum minda aku menerjahh ke arah bakal mentuaku , kena terjah dulu sapa calonnya...haha...calonnya adalahhh....tettttt!! rahsia !!! kalau tak kantoi la aku...ngeh3..okeyh calon aku random je...ikut laa siapa yang ada dalam minda aku...hua3

Okeyhh proceed pada bakal mentuaku...


Bakal mentua asal dari kampung ataupun tinggal kat kampung








Aku suke gilerr kampung...tambah lagi kampung yang ada sungai..hehe..nyamannn je...best kott...

Okeyhh kalau bakal mentua aku ni asal dari kampung dan tinggal kat kampung...aku aim pakaian kenalahh sopan-sopan...sebab aku target bakal mentua aku nih mesti tradisional sikit...tapi tradisional bukan bermaksud aku cakap kolot tapi tradisional sebab masih mementingkan adat ketimuran...so aku kenalah pikat bakal mak dan pak mentua aku nihh...kena jadi gadis melayu terakhir...cheewwahh : ))

Kalau Pak mentua selalu sporting gelak sempoi2...chill2...tapi kalau mak mentua tu ujian die hebat sikit...mesti kena test masak...aishh reti ke aku nak masak nihh...setakat goreng telor no hal..hehe...buat die test masak lemak cili api , asam pedas , sambal belacan , tumis menumis...haaaa tak ke getirnye ujian tu...haha..setakat nak masak benda-benda tu untuk sendiri makan no hal...tak sedapp pon aku makan jugakk..hahaha..ni nak jamu orang yang sememangnya dah teror...hua3...nangis kejap le... T_T dan nak makan ayam pulak aku kena buang sendiri bulu-bulu ayam tuh...huaa..berape jam laa aku ambil masa nihh...rasenye abis masak aku lunyai laa..penat....tak pon senyap2 aku pi beli kat kedai...diorang takkan tahu punya...ayam yang tak cabut bulu lagi tu tanam je...hua3

Haaa tu laa antara ujian kalau bakal mentua aku tu tinggal kat kampung...ermm mungkin tak kot...bakal mentua aku tak test2 macam tu kott...bakal mentua aku tu baik kottt...hehe..doa2 macam tu...amin3 : D


Bakal mentua asal orang kaya









Haaa kalau bakal mentua aku tu asal orang kaya...agak2 macam mana laaa agaknya yee?? aku tak pernah lagi kawan dengan orang kaya2 nih...setakat tengok kat tv tu bolehh laa...

Yang bestnyer kalau bakal mentua aku tu orang kaya wahhhh merasa laa aku menjejakkan kaki aku kat lantai banglo...haha...merasa nek kereta sport..iyelahh bercinta dengan anak orang kaya...haha...ada swimming pool sendiri...ada gim kat rumah...ade bibik...wahhhh !!! tak tercapai akal ku...ngehhh3 kalau macam ni aku mungkin kena berpakaian style2 sikit...orang cakap alaaa up to date..hehehe~~ baru mentua tak malu mengaku menantu...kan3..hehe..taktau taktau.


Bakal mentua sederhana-sederhana






Next angan2 aku mungkin jugak bakal mentua aku nihh golongan sederhana je...macam aku...tak laa kaya...tapi masih mampu...kalau bakal mentua aku macam ni aku rasa okey kott sebab lebih kurang aku...mungkin mudah nak baca gaya hidup diorang...apa yang berkemampuan itulahh yang di beli...itu pon dah sangat2 bersyukur...

Cuma tu la status tak kisah tapi setiap mentua lain perangainya....so aku kena bijak mengawal situasi...cewahhh excited nak kahwin pa....hahaha...walaupun status sama...perangai mesti lain2 punya...tapi aku still kena bersopan-santun...nak kahwin dengan anaknye kenalah pikat mentuanye dulu ye dokk?? hehe 



....................



Okeyh2 itu hanya angan2 aku...just nak share untuk korang berangan jugak...hahaha...untuk persediaan nak menghadapi siapakah bakal mentua kite??? jeng3 hehe ^^v



P/S : Oh bunyi macam tak sabar je...keh3 ^^v




TERIMA KASIH SUDI BACE :) SUKE? KLIK LIKE ;)

4 Pendapat:

saye said...

Cik intan dah x sabar nak kawinn..
hahaha. blh jadi bahan mlm ni. Wahahaa.. ^_^

SyazZ Rina said...

hahaha~~ unt0nglarr kan...xde mknernyer :P

F!eYaN said...

untung r syaz dpt mentua org kaya .. nice blog :)

F!eYaN said...

saye dh follow blog awk.. nnti sudi2 la follow balik ea.. :)